Práce jako automechanik


Jo techniku mám ráda, chtěla jsem také dokonce studovat nějaký technický obor, ale moji rodiče mi to bohužel vymluvili. Moji rodiče řekli, že bych měla studovat potom právnickou fakultu. Moji rodiče chtěli mít po mně právnickou fakultu kvůli tomu, že moji oba dva rodiče jsou právníci. A moji rodiče jsou opravdu hodně šikovní a populární právníci, a tak si řekli, že chtějí mít také dceru, která bude právnička. I když jsem hlavně svému strejdovi také pomáhala s technikou, protože byl automechanik moc ráda jsem se hrabala v motorech. Moji rodiče to věděli a říkali, že si klidně můžu studovat u toho právnickou fakultu a také se u toho hrabat v motorech.

Baví mě také práce automechanika.

Jenom se prý musím pořádně učit. S tímhle souhlasím, protože učení mě moc baví. Já si myslím, že lidé, kteří se dobře učí, tak potom mají opravdu výhodu do budoucna. Já vlastně budu možná právnička. Pokud tohle všechno zvládnu a také se budu umět hrabat v motorech, třeba brigádně budu pomáhat strejdovi v jeho autodílně. Že bych potom v budoucnu také třeba byla automechanik. To by mě bavilo, protože být automechanik je docela skvělé. To vlastně děláte téměř každý den něco jiného. Sice jako právník by se také měly různé případy a dělali byste něco jiného. 

Strejda je šikovný automechanik.

Ale co se týká automechaniky, tak tam si prý najdete opravdu spoustu přátel, protože každý den byste měli narvanou dílnu. A tohle je pravda, protože můj strejda má tolik přátel, a to díky své firmě, že by to prý ani nespočítal. Strejda má rád techniku a má také vystudovanou technickou univerzitu a potom také ještě studoval automechanika. Sám říká, že je opravdu rád a že tyto dva obory udělal.  Tady jde opravdu vážně vidět, že když studujete dva obory, tak potom máte také větší rozhled. Moje kamarádka bohužel zůstala už jenom u základního vzdělání a není toho lituje. Lituje toho po deseti letech, protože nemůže najít nějakou solidní a krásnou práci.