Je skvělý pocit zasadit si nějaké plodiny a o nějakou dobu později je sesbírat a přidávat do svých oblíbených pokrmů. Vlastní ovoce a zelenina ze zahrady je to nelepší co může být. Ihned se pozná, jak jsou vlastní vypěstované plody odlišené od těch koupených. Může se stát, že jich dokonce máte přebytek a úplně nevíte co s nimi. V tom případě byste měli popřemýšlet nad zakoupením přepravky na ovoce a zeleninu.
Skladování velkého množství zeleniny a ovoce může být oříšek. Zejména pokud na něj nemáme nikde místo. Tyto plodiny by se měli skladovat v chladném prostředí (zejména v horkých dnech). Napadlo by vás je dát do ledničky, ale nikoho lednička není nafukovací. Po chvíli se vám přeplní. Pokud nemáte jinde v domě chladné místo, kam byste mohli zeleninu a ovoce uskladnit, jsou i jiné alternativy, co s ovocem dělat, aby se zbytečně nezkazilo.
Můžete se pustit do zavařování. Zavaření ovoce a zeleniny je jedinou prokázanou metodou, která vám zajistí, aby vypěstované ovoce a zelenina vydrželi co nejdéle. Zavařením do sklenic se obsah uvnitř konzervuje, takže se nemusíte bát, že by se třeba za měsíc zkazil. Z ovoce lze udělat marmeláda, ze zeleniny různé čalamády a zeleninové směsi.
Marmelády se hodí na natírání dortů nebo chlebů na snídani. Zeleninové směsi jsou zase skvělou přílohou k téměř jakémukoliv jídlu. Když se vám do zavařování příliš nechce můžete se zeleniny a ovoce zbavit jinak. Jestliže máte nějaké známé nebo kamarády, můžete jim na každé návštěvě přinést přebytek, který už nemáte kde skladovat. Každému se jistě čerstvá zelenina a ovoce hodí. Dalším způsobem, jak se rychle přebytečných kusů zbavit je uvařit jídlo, ke kterému potřebujete velké množství zeleniny. Rychle se ji pak zbavíte a nemusíte se bát, že by vám někde v přepravce začala hnít. Je samozřejmě nejlepší, když máte chladné místo a správné typy přepravek, ve kterých budete moci ovoce a zeleninu skladovat.